Behang

Behang is een mooie en makkelijke oplossing om een muur of een kamer in huis snel op te frissen. Er zijn veel verschillende soorten en motieven, dus er is altijd wel een behangsoort die bij uw smaak past. Wanneer u een print of een bijzonder effect op de muur wilt, is behang de beste optie. Behang van goede kwaliteit kan wel 10 jaar meegaan, veel langer dan schilderwerk.

Meer informatie

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

Behang

Behang is een mooie en makkelijke oplossing om een muur of een kamer in huis snel op te frissen. Er zijn veel verschillende soorten en motieven, dus er is altijd wel een behangsoort die bij uw smaak past. Wanneer u een print of een bijzonder effect op de muur wilt, is behang de beste optie. Behang van goede kwaliteit kan wel 10 jaar meegaan, veel langer dan schilderwerk. Behangen is een klus die door enigszins ervaren thuisklussers prima zelf gedaan kan worden. Wilt u het behangen liever overlaten aan een behanger? Onze vakmensen helpen u graag. Neem contact met ons op voor een advies of een vrijblijvende offerte.

Vinylbehang

Vinylbehang is een soort die helemaal of voor een deel uit kunststof bestaat. De bovenlaag van het behang is hierdoor glas, waardoor vinylbehang ook in de keuken of badkamer gebruikt kan worden. Opgeschuimd vinyl is dikker en heeft een structuur waarmee een sierpleister effect gecreëerd kan worden. Vinylbehang is stevig en elastisch, waardoor het tegen een stootje kan. Om die reden wordt het vaak gebruikt in bijvoorbeeld ziekenhuizen. Vinylbehang is echter ook een duurdere soort behang. Wanneer u graag regelmatig een nieuw behang uitkiest zijn er dan ook goedkopere alternatieven. Als u een behang zoekt dat jarenlang mooi blijft, dan is vinylbehang een goede optie.

Vliesbehang

Vliesbehang is een populaire behangsoort. Het is gemakkelijk zelf te plaatsen en relatief betaalbaar. Vliesbehang dankt zijn naam aan de onderlaag van het behang. De bovenlaag is namelijk gemaakt van papier of vinyl, de onderlaag van een vlies. Het is gemakkelijk en snel op de muur aan te brengen. Bij ouderwets papierbehang moet het behang ingesmeerd worden met lijm. Bij vliesbehang smeer je de lijm rechtstreeks op de muur en breng je het behang hierop aan. Vliesbehang is niet zo dik als vinylbehang, maar wel heel sterk. Het zal dan ook niet snel scheuren. Doordat vliesbehang dunner is dan vinylbehang kan het soms ook wat transparant zijn. Wees daarom voorzichtig om een wit of lichtgekleurd behang over een donkergekleurde muur aan te brengen. Ook is vliesbehang niet waterbestendig en daarom niet geschikt voor in de badkamer. In alle andere situaties is vinylbehang een uitstekende keuze.

Glasvezelbehang

Glasvezelbehang is gemaakt van een mix van papier- en fijne glasvezels. Hierdoor ontstaat een supersterk en stevig behang. Glasvezelbehang wordt vooral gebruikt op een ondergrond die niet effen is. In plaats van de ondergrond egaliseren door deze te stucen kan met glasvezelbehang toch een gladde muur gecreëerd worden. Doordat glasvezelbehang zo sterk is, is het een duurzame optie. Je kunt er jarenlang plezier van hebben. Het behang kan gemakkelijk overgeschilderd worden in iedere denkbare kleur, maar het is ook verkrijgbaar in verschillende motieven. De duurzaamheid van glasvezelbehang kan ook een nadeel zijn: als het eenmaal is aangebracht is het moeilijk te verwijderen. Ook is het minder gemakkelijk zelf op te hangen. Wilt u het behangen liever uitbesteden? Woningcenter helpt u graag.

Kinderbehang

Behang is een populaire keuze voor het decoreren van de kinderkamer. Met behang zet je snel een eigen en unieke sfeer neer in een kinderkamer. Er is enorm veel keuze, dus voor iedere stoere meidenkamer, toffe jongenskamer of lieve babykamer is er een geschikt behangetje. Je kunt ervoor kiezen om de hele kamer te behangen, of om slechts een muur te voorzien van een mooi printje. Bent u meer van strakke witte muren? Er bestaan ook behangpanelen waarmee een stuk behang met een mooie print op de muur wordt aangebracht als een schilderij.

Fotobehang

Als u écht creatief bent kiest u voor fotobehang. Hiermee creëert u zelf een uniek behang voor in huis. U kunt hiervoor iedere hoge kwaliteit foto gebruiken die u wilt. Het fotobehang wordt precies op maat gemaakt voor de plek waar het geplaatst wordt. Iedere foto die u een fijne herinnering geeft is geschikt voor fotobehang. Misschien heeft u een mooie familiefoto die u groot wilt terug laten komen in uw woning? Of heeft u ooit op een bijzondere vakantie een mooie natuurfoto gemaakt? Het is allemaal mogelijk.

Tips voor behangen

Gaat u voor het eerst behangen? Leuk! Als u goed voorbereidt te werk gaat is zelf behangen prima te doen. Zeker wanneer u kiest voor vliesbehang. Allereerst is het belangrijk om te zorgen voor een goede en gladde ondergrond. Zorg ervoor dat er geen oude restjes behang meer op de muur zitten en dat putjes zijn weggewerkt. Tijdens het behangen is het belangrijk dat het niet te warm en niet te koud in de ruimte is. Normale kamertemperatuur is perfect om te behangen, maar laat het raam dicht en de radiator in de ruimte uit.

Zorg voor voldoende behang. Als u behang kiest met een patroon, dan gaat er veel verloren wanneer u probeert om het behang aan te laten sluiten. Het is handig om van tevoren behang op maat te knippen en klaar te leggen. Zorg ervoor dat het patroon steeds op de volgende baan aansluit. Begin met behangen bij het raam en werk van daaruit de kamer in. Verdeel wat behanglijm op de wand, net iets breder dan één strook behang. Gebruik een waterpas om het behang recht te plakken. De volgende banen brengt u stotend tegen de voorgaande baan aan. Dit betekent dat de banen elkaar niet overlappen, maar er ook geen ruimte tussen de banen blijft. Gebruik een droge en schone borstel om het behang helemaal glad aan te brengen. Eventuele luchtbelletjes kunt u voorzichtig doorprikken en gladstrijken.

Ziet u het behangen toch niet zitten? Geeft niets! Onze ervaren behangers helpen u graag. Binnen korte tijd brengen zij ieder gewenst behang in uw huis aan. Neem contact met ons op voor advies of een vrijblijvende offerte.