Raamdecoratie

 
In uw zoektocht naar mooie raamdecoratie bent u ongetwijfeld al veel verschillende soorten gordijnen tegengekomen. Stoffen gordijnen, rolgordijnen, vouwgordijnen, jaloezieën, shutters, plisségordijnen, lamellen: de keuze is reuze. Woningcenter helpt u graag bij het vinden van de juiste raamdecoratie voor uw woning.

Meer informatie

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

Raamdecoratie

 
In uw zoektocht naar mooie raamdecoratie bent u ongetwijfeld al veel verschillende soorten gordijnen tegengekomen. Stoffen gordijnen, rolgordijnen, vouwgordijnen, jaloezieën, shutters, plisségordijnen, lamellen: de keuze is reuze. Woningcenter helpt u graag bij het vinden van de juiste raamdecoratie voor uw woning.

De keuze voor raamdecoratie is afhankelijk van smaak én van de functie van de raambekleding. Raamdecoratie kan gebruikt worden om fel zonlicht tegen te houden, inkijk te voorkomen en om de akoestiek in de ruimte te verbeteren. Wij helpen u graag om de juiste keuze te maken.

 

Gordijnen

Gordijnen zijn er in allerlei kleuren en stoffen. Van zware velours gordijnen tot dunne linnen gordijnen en alles wat hier tussenin zit. Gordijnen helpen sfeer te maken in uw woning. Ze kunnen gebruikt worden om voor privacy te zorgen, helpen bij de juiste stofdikte om fel zonlicht buiten te houden en helpen bovendien om de ruimte te isoleren voor warmte en geluid.

Woningcenter helpt u om de juiste gordijnen te kiezen voor uw woning. De gordijnen kunnen op maat gemaakt worden. Wij komen graag bij u thuis langs om de ramen op te meten zodat de gordijnen precies passen. U kunt ervoor kiezen om de gordijnen zelf op te hangen, maar u kunt dit ook aan onze monteurs overlaten.

Rolgordijnen

Rolgordijnen zijn een populaire keuze voor raamdecoratie. Woningcenter heeft een ruim assortiment rolgordijnen van hoogwaardige kwaliteit. U kunt kiezen voor verduisterende rolgordijnen, deze zijn voorzien van een verduisterende coating waardoor ze geen licht doorlaten. Hierdoor zijn deze rolgordijnen uitermate geschikt voor in de slaapkamer. Wilt u liever rolgordijnen die ook als vitrage werken? Kies van voor duo rolgordijnen. Deze rolgordijnen hebben een dubbele stof: een transparante en een dichte stof. De beide stoffen bewegen langs elkaar, waardoor u zelf telkens de ideale stand kunt bepalen. Rolgordijnen kunnen voor iedere ruimte op maat gemaakt worden.

Vouwgordijnen

Vouwgordijnen voegen eenvoudig warmte toe aan een woonkamer. Ze zijn de ideale middenweg tussen traditionele gordijnen en een praktisch rolgordijn. Vouwgordijnen worden op maat gemaakt, hierdoor passen ze altijd! U heeft keuze uit verschillende stoffen en materialen voor de vouwgordijnen, aangepast op uw wensen. Zo hebben wij keuze uit transparante vouwgordijnen, lichtdoorlatende vouwgordijnen en verduisterende vouwgordijnen. Houdt u van gemak, of bent u niet zo mobiel? Er zijn ook elektrische vouwgordijnen verkrijgbaar. Deze kunnen met een afstandsbediening of met een app bediend worden. Ze kunnen zelfs ingesteld worden om op een vast tijdstip open en dicht te gaan.

Jaloezieën

Jaloezieën zijn ook wel bekend onder de merknaam Luxaflex. Er zijn echter zeer veel verschillende soorten jaloezieën. Ze kunnen van verschillende materialen zoals hout en aluminium, in verschillende kleuren en enkele breedtes gemaakt worden. Jaloezieën kunnen zelfs tussen dubbelglas geplaatst worden, waardoor ze niet beschadigen en altijd schoon blijven. Tot slot bestaan er ook elektrische jaloezieën die op afstand bediend kunnen worden.

Shutters

Shutters zijn vaste houten luiken die aan de binnenkant van het raam geplaatst worden. Ze kunnen versteld worden, waardoor u precies de gewenste hoeveelheid zonlicht en uitzicht toelaat. Houten shutters zijn echte sfeerbepalers in uw interieur. Shutters worden meestal gekozen voor in de woonkamer, maar ze kunnen ook bijvoorbeeld in de badkamer toegepast worden. Bij voldoende ventilatie zijn shutters goed bestand tegen het vocht in de badkamer.

Plisségordijnen

Plisségordijnen bestaan uit een enkele of dubbele laag gevouwen stof. Ze kunnen gemaakt worden in een transparante, lichtdoorlatende of verduisterende stof. Plisségordijnen kunnen zowel van boven als van onder versteld worden. Het is hiermee ook mogelijk om de gordijnen aan de onderkant dicht te doen en open van boven. Een dubbel plisségordijn werkt tevens om de ruimte te isoleren voor warmte en voor een betere akoestiek in de ruimte. Plisségordijnen worden op maat gemaakt, omdat ze precies voor het raam moeten passen. Ze kunnen in zeer veel verschillende stoffen geleverd worden.

Lamellen

Lamellen zijn vergelijkbaar met verticale jaloezieën. Ze worden veel gebruikt voor grote ramen of schuifpuien. Je kunt ze eenvoudig open schuiven met de stand van de schuifpui. Lamellen zijn prettig wanneer u wilt reguleren hoeveel inkijk u heeft, zonder het volledige zicht naar buiten te belemmeren.

Dakraam

Voor dakramen is het lastig om standaard raambekleding te gebruiken. Het raam zit in een schuine of horizontale wand, waardoor de meeste gordijnen niet geschikt zijn. Voor dakramen bestaat daarom speciale dakraambekleding. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor rolgordijnen, deze zijn zeer goed verduisterend en kunnen ook helpen om de warmte van het dak tegen te houden. Ook plisségordijnen zijn geschikt om in het dakraam te monteren. Deze zijn verkrijgbaar in een enkele of dubbele laag stof.

Horren

Horren zijn een belangrijke vorm van raamdecoratie, met name in de zomermaanden. Er zijn veel verschillende soorten horren om vliegen en muggen buiten de deur te houden. Er zijn horren die op het raam geplaatst worden en horren die in het raam geplaatst worden. Een praktische raamhor is de plisséhor. In deze hor vouwt het gaas op in de hor, hierdoor neemt het minder ruimte in op het raam. Een rolhor is vergelijkbaar, hierbij rolt het gaas op in een cassette. Tenslotte is er nog de mogelijk om een vaste hor te gebruiken. Deze kan in het raam geklemd worden.

De juiste raamdecoratie voor uw woning

Ziet u door de bomen het bos niet meer bij het kiezen van uw raamdecoratie? Wij helpen u graag bij uw keuze. We komen bij u langs om de raamdecoratie in te meten zodat het gegarandeerd perfect past. Ten slotte kunt u ervoor kiezen om de raamdecoratie zelf op te hangen, of dit door onze vakmensen te laten doen. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.