Stalen deuren en kozijnen

Stalen deuren en kozijnen geven een luxueuze en stijlvolle uitstraling aan uw woning. Staal heeft een statige uitstraling in allerlei verschillende soorten woningen. Het gaat prachtig op in een strakke moderne woning, een industrieel gebouw, maar is ook een stoere tegenhanger in een landelijk huis. Stalen deuren kunnen zowel binnen als buiten gebruikt worden door de verschillende constructies en glassoorten.
Meer informatie

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

Stalen deuren en kozijnen

Stalen deuren en kozijnen geven een luxueuze en stijlvolle uitstraling aan uw woning. Staal heeft een statige uitstraling in allerlei verschillende soorten woningen. Het gaat prachtig op in een strakke moderne woning, een industrieel gebouw, maar is ook een stoere tegenhanger in een landelijk huis. Stalen deuren kunnen zowel binnen als buiten gebruikt worden door de verschillende constructies en glassoorten. Voor nog meer lichtinval in uw woning kunt u kiezen voor een stalen binnenpui of buitenpui. Bent u benieuwd of stalen deuren en kozijnen iets voor u zijn? Neem dan contact met ons op voor meer advies.

Stalen deuren

Stalen deuren voegen iets bijzonders toe aan uw woning. In tegenstelling tot traditionele houten deuren kunnen stalen deuren een blikvanger zijn in huis. De deuren zijn meestal zwart, maar kunnen indien gewenst in iedere gewenste kleur geschilderd worden. Omdat de meeste stalen deuren niet in een standaard deurkozijn passen is het belangrijk dat er een bijpassend stalen deurkozijn gebruikt wordt. Stalen deuren brengen binnen en buiten bijna naadloos bij elkaar. Dat komt doordat stalen deuren ook veel glas bevatten. Hiermee heeft u van binnen een mooi uitzicht naar buiten.

Stalen binnendeuren

Stalen deuren kunnen zowel binnen als buiten toegepast worden. Stalen binnendeuren geven je woning een strakke en stoere uitstraling. Er bestaan veel verschillende soorten stalen binnendeuren. Er bestaan standaard stalen deuren, maar meestal is er sprake van maatwerk. De vakmensen van Woningcenter komen bij u langs om de ruimte in te meten en het project te bespreken. De stalen binnendeur wordt vervolgens helemaal op maat gemaakt voor uw woning. U heeft de keuze uit verschillende soorten deuren en glas. Zo bestaat er veiligheidsglas waarmee de ruit in geval van breuk in ronde brokjes versplintert, maar ook speciaal isolatieglas of gematteerd glas. Wij helpen u graag bij het maken van de juiste keuze.

Er zijn drie verschillende soorten binnendeuren:

  1. Scharnierdeuren à Deze deuren scharnieren op dezelfde manier als standaard houten binnendeuren. Dit betekent dat ze een kant openen: naar binnen of naar buiten.
  2. Taatsdeuren à Taatsdeuren scharnieren beide kanten op. Dit komt omdat er in de bovenkant en in de onderkant een pin in het kozijn gemonteerd wordt. Een taatsdeur zweeft hierdoor in het kozijn.
  3. Schuifdeuren à De derde optie voor een stalen binnendeur is een stalen schuifdeur. Een stalen schuifdeur kan bijvoorbeeld gebruikt worden om een moderne en suite in uw woning te creëren. U kunt kiezen voor een enkele stalen schuifdeur of twee deuren die open- en dichtgeschoven kunnen worden.

Stalen binnenpuien

Stalen binnenpuien helpen u om verschillende ruimtes in huis optisch met elkaar te verbinden. Met een stalen binnenpui vervangt u een stenen muur door een glazen wand. Hiermee kunt u twee ruimtes van elkaar scheiden, maar toch doorkijk behouden. Dit is ideaal voor een ruimte die anders geen natuurlijk licht zou krijgen. Een stalen binnenpui is ook prachtig in een kantoor. Hiermee voelt u de openheid van een kantoortuin, zonder dat collega’s last hoeven hebben van elkaars geluid. Een open door policy, zonder dat de deur open hoeft te staan.

Stalen buitendeuren

Stalen deuren kunnen ook als buitendeuren gebruikt worden. Met speciaal isolatieglas hoeft u niet bang te zijn dat deze stalen buitendeuren veel kou door zullen laten. Ze zijn slank en stoer en geven een stijlvolle entree in de woning. Stalen deuren kunnen ook als tuindeur gebruikt worden. Hiermee creëert u veel licht in de woning en een mooi uitzicht in de tuin. U betrekt de tuin meer bij de woning en haalt buiten mooi naar binnen. Voor nog meer licht in huis kunt u ook kiezen voor een stalen buitenpui.

Stalen buitenpuien

Een stalen buitenpui is een glazen wand met stoere stalen kozijnen. Het is de perfecte afwerking van uw woning richting de tuin. Het geeft een strakke en moderne look met een prachtig natuurlijke lichtinval. Door isolerend glas wordt kou in de winter en warmte in de zomer effectief buiten de deur gehouden. Een stalen buitenpui is gemaakt van een sterk stalen frame met stalen kozijnen. In de stalen kozijnen kunnen scharnierdeuren en schuifdeuren gebruikt worden.

Stalen kozijnen

Stalen kozijnen geven uw ramen een stoere en stijlvolle uitstraling. Naast mooi zijn stalen kozijnen ook erg sterk, sterker dan bijvoorbeeld houten kozijnen. Ze zijn sterk genoeg om zeer grote ramen te kunnen dragen. Stalen kozijnen zijn ook inbraakwerend en kunnen lang meegaan. Daarnaast is staal onderhoudsarm en isoleert het de ramen goed tegen temperaturen. Dit komt doordat het staal voorzien wordt van een isolerende laag die warmte en kou goed buiten kan houden.

Stalen kozijnen hebben een smal profiel, waardoor er veel ruimte overblijft voor de glazen ruit. Hierdoor zorgen ze voor veel lichtinval en optimaal uitzicht. De belangrijkste reden om de kiezen voor stalen kozijnen is voor de uitstraling. Ze geven een woning een stoere en robuuste uitstraling.

Montage

Er komt best wat kijken bij de montage van een stalen deur. Wij komen graag bij u thuis kijken om de ruimte op te meten. Samen met u maken wij een plan voor het monteren van de nieuwe stalen deur of pui. Wij helpen u kiezen voor de mooiste stalen deur voor uw woning. De stalen deur komt met een bijpassend stalen kozijn. Het kozijn wordt op maat gemaakt voor uw woning. Indien nodig wordt de muur verder opengebroken om het kozijn te laten passen. De stalen deur, buitenpui of binnenpui wordt vervolgens in het kozijn geplaatst.