Tegels

Mooie vloertegels en wandtegels zijn zeer bepalend voor de sfeer van uw woning. Niet alleen de badkamer kan betegeld worden, ook in de woonkamer, keuken en hal kiezen steeds meer mensen voor tegels. Tegels zijn gemakkelijk schoon te maken, zijn stevig en ze blijven jarenlang mooi. Woningcenter heeft een ruim assortiment tegels om de ruimte prachtig te kunnen betegelen. U kunt de tegels zelf leggen, of de montage aan onze vakmensen overlaten.

Meer informatie

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

Tegels

Mooie vloertegels en wandtegels zijn zeer bepalend in de sfeer van uw woning. Niet alleen de badkamer kan betegeld worden, ook in de woonkamer, keuken en hal kiezen steeds meer mensen voor tegels. Tegels zijn gemakkelijk schoon te maken, ze zijn stevig en ze blijven jarenlang mooi. Woningcenter heeft een ruim assortiment tegels om de ruimte prachtig te kunnen betegelen. U kunt de tegels zelf leggen, of de montage aan onze vakmensen overlaten.

Vloertegels

Woningcenter heeft een ruim assortiment laminaat, parket, tapijt en PVC vloeren. Vloertegels zijn echter ook een mooi en onderhoudsvriendelijk alternatief, niet alleen voor in de badkamer. Ook in de woonkamer en in de keuken kunnen tegels een mooie toevoeging aan het interieur zijn. Vloertegels zijn enorm sterk en hard, waardoor ze niet snel beschadigen en lang mee gaan. Vloertegels zijn ook uitermate geschikt om te gebruiken bij vloerverwarming.

Soorten vloertegels

Er zijn wandtegels in alle kleuren, vormen en maten. Waar op de vloer steeds meer grote tegels worden gebruikt, kunnen op de muur ook kleine tegeltjes gebruikt worden. Een klassieke wandtegel is het Friese witje, een glanzend porseleinen tegeltje. In badkamers en toiletten wordt ook veel gebruikgemaakt van mozaïek. Hiermee kunt u mooie patronen aanbrengen op de muur. Mozaïek is ook geschikt voor muren met rondingen. Tenslotte is het ook een mogelijkheid om op de wanden van uw badkamer dezelfde tegels aan te brengen als op de vloer. Het is hierbij belangrijk om een vloertegel te gebruiken voor de wand. Een wandtegel is namelijk niet geschikt om op de vloer te gebruiken, maar andersom is dit wel mogelijk.

Materialen

Vloertegels zijn verkrijgbaar in verschillende materialen. Betonnen tegels passen goed in een moderne badkamer, door de industriële uitstraling. Keramieken tegels zijn gemaakt van gebakken klei. Deze tegels hebben een rustiek uiterlijk en kunnen zowel binnen als buiten en ook in vochtige ruimtes gebruikt worden. Vloertegels van natuursteen of marmer geven een natuurlijke uitstraling aan uw vloer. De tegels hebben een tijdloos karakter. Ze kunnen zowel in een modern als een landelijk interieur gebruikt worden. Porselein is tot slot een keramieksoort die gemaakt is van een witte klei. De tegels worden op zeer hoge temperatuur gebakken waardoor de vloertegels hun glanzende uiterlijk krijgen. Porselein is een zeer hard materiaal, wat het uitermate geschikt maakt voor vloertegels.

Vloertegels voor in de badkamer

Tegels zijn een praktische keuze voor de badkamervloer. Een badkamertegel heeft veel invloed op de uitstraling van de badkamer. Door bijvoorbeeld te kiezen voor grote vloertegels creëert u een badkamer die optisch groter lijkt. Daarnaast zijn deze grote tegels gemakkelijk schoon te maken. Niet alle materialen zijn geschikt om in de badkamer te gebruiken. Het is belangrijk om te kiezen voor een materiaal dat vochtbestendig is. Cementtegels kunnen bijvoorbeeld prima in de badkamer gebruikt worden, maar alleen wanneer ze behandeld zijn tegen vocht. Het is ook belangrijk om in de badkamer een vloertegel te gebruiken met antislip. Wanneer de vloer nat wordt kunnen sommige tegels gevaarlijk glad worden. Onze adviseurs kunnen u helpen bij het maken van de juiste keuze.

Vloertegels voor in de woonkamer

Vloertegels zijn ook geschikt om in de woonkamer te gebruiken. Ze geven de woonkamer niet alleen een mooie uitstraling, ze hebben ook veel praktische voordelen. Vloertegels kunnen goed warmte doorlaten, waardoor ze zeer geschikt zijn om met vloerverwarming te gebruiken. Ze zijn onderhoudsvrij, waardoor stofzuigen en dweilen voldoende is om ze netjes te houden. Vloertegels kunnen tegen een stootje. Je hoeft dus niet bang te zijn voor putjes in de vloer. Tot slot zijn ze een duurzame keuze. Tegels gaan namelijk jarenlang mee, zonder slijtage. Tip: wilt u uw woonkamer optisch groter laten lijken? Kies dan voor een donkere vloer in combinatie met lichte muren. Hierdoor lijkt de ruimte groter.

Vloertegels voor in de keuken

In de keuken is het belangrijk om een vloer te hebben die niet gevoelig is voor vlekken. Vloertegels zijn om deze reden een verstandige keuze. Het is hierbij wel belangrijk om te kiezen voor tegels die niet poreus zijn. Cementtegels die niet behandeld zijn zullen wel gevoelig zijn voor vlekken die u niet kunt verwijderen. Probeer echter geen servies te laten vallen: de stevige en harde vloertegels zijn op dit vlak onverbiddelijk.

Wandtegels

Wandtegels zijn onmisbaar in veel keukens en badkamers. Ze beschermen de muur tegen opspattend water en tijdens het koken. Wandtegels zijn praktisch, omdat ze eenvoudig met een doekje schoongemaakt kunnen worden. Woningcenter heeft veel verschillende soorten wandtegels in het assortiment. Laat u inspireren en adviseren door onze adviseurs.

Soorten wandtegels

Er zijn wandtegels in alle kleuren, vormen en maten. Waar op de vloer steeds meer grote tegels worden gebruikt, kunnen op de muur ook kleine tegeltjes gebruikt worden. Een klassieke wandtegel is het Friese witje, een glanzend porseleinen tegeltje. In badkamers en toiletten wordt ook veel gebruik gemaakt van mozaïek. Hiermee kunt u mooie patronen aanbrengen op de muur. Mozaïek is ook geschikt voor muren met rondingen. Ten slotte is het ook een mogelijkheid om op de wanden van uw badkamer dezelfde tegels aan te brengen als op de vloer. Het is hierbij belangrijk om een vloertegel te gebruiken voor de wand. Een wandtegel is namelijk niet geschikt om op de vloer te gebruiken, maar andersom is dit wel mogelijk.

Toebehoren

Woningcenter heeft alles in huis om uw vloer of wand keurig te betegelen. Denk hierbij aan de gereedschappen, lijm en voegmiddelen die u nodig heeft om de tegels te kunnen leggen. Wilt u het tegelen liever aan vakmensen overlaten? Dat is ook mogelijk! Wij komen graag bij u thuis om u te helpen bij het maken van de juiste keuze, voor het inmeten van de ruimte en voor het betegelen. Neem contact met ons op om een vrijblijvende offerte te maken.