Trappen

De trap is in veel woningen een ondergeschoven kindje. Toch loop je vaak meerdere keren per dag de trap op en af. Door de jaren heen kan de trap beschadigd of verouderd raken. Misschien past de trap wel niet meer bij een vernieuwd interieur. Wat de reden ook is: Woningcenter kan u helpen bij het opknappen van uw trap.

Meer informatie

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

Trappen

De trap is in veel woningen een ondergeschoven kindje. Toch loop je vaak meerdere keren per dag de trap op en af. Door de jaren heen kan de trap beschadigd of verouderd raken. Misschien past de trap wel niet meer bij een vernieuwd interieur. Wat de reden ook is: Woningcenter kan u helpen bij het opknappen van uw trap.

Als uw trap versleten of verouderd is, dan kunt u overwegen om uw trap te renoveren. Door de trap opnieuw te bekleden met tapijt, laminaat of PVC worden de oude traptreden bedekt. Hiermee ziet de trap er als nieuw uit. De vakmensen van Woningcenter kunnen u adviseren over de juiste manier om uw trap te vernieuwen. Wij meten de trap bij u thuis op, we maken de bekleding voor u op maat en plaatsen het bij u thuis. Het is ook mogelijk om de bekleding zelf te plaatsen.

Tapijt

Tapijt is een veel gekozen materiaal voor op de trap. In de eerste plaats omdat het zacht en warm is aan de voeten. Tegelijkertijd zorgt tapijt ervoor dat je minder snel uitglijdt van de trap. Het dempt geluid, prettig voor uzelf en voor de buren. Tenslotte is tapijt betaalbaar en snel gelegd.

Het is belangrijk om bij het bekleden van de trap te kiezen voor tapijt dat hiervoor geschikt is. Wij gebruiken tapijt dat stevig genoeg is om jaren plezier van te hebben. Daarnaast heeft het tapijt een hoge pooldichtheid, waardoor u op gebogen stukken niet door het tapijt heen kijkt. Ten slotte maken wij gebruik van een goede ondervloer voor het tapijt. Hiermee voorkomt u vroegtijdige slijtage van het tapijt.

Laminaat

Als u de uitstraling van hout op je trap mooi vindt, maar het onderhoud en de prijs u minder aanspreken is laminaat een goed alternatief. Laminaat wordt in veel huizen gebruikt als vloerbedekking en trapbekleding. Het voordeel van laminaat is dat het onderhoudsarm is. Stofzuigen en dweilen is voldoende om de trap netjes te houden. Het is ook beter bestand tegen vocht en licht dan hout. Hierdoor blijft laminaat op eenvoudige manier lang mooi. Een nadeel van laminaat kan zijn dat het kan krassen of slijten. Wij kiezen daarom voor laminaat van de beste kwaliteit. Hiermee heeft u jarenlang plezier van de trap.

Een handige klusser kan zelf met laminaat de trap bekleden. Dit vergt wel veel tijd en vakmanschap. Waar een laminaatvloer zwevend gelegd wordt, moet een laminaat op de trap vastgelijmd worden. Gelukkig kunnen de vakmensen van Woningcenter u ook helpen met het bekleden van de trap. Wij komen de trap inmeten en bekleden de traptredes voor u op maat met laminaat.

Parket

Echte liefhebbers van hout kiezen voor een trap met parket. Parket is een samengestelde vloer die uit twee lagen bestaat. De bovenste laag is een houtsoort naar keuze, de onderste laag bestaat uit multiplex. Deze combinatie zorgt voor een sterke vloer die minder gevoelig is voor werken dan een massief houten vloer. Beschadigingen op een trap met parket kunnen mooi weggewerkt worden. Door de trap te schuren en te behandelen kan deze er weer als nieuw uitzien. Door de natuurlijke structuur van het hout zullen kleine beschadigingen minder zichtbaar zijn dan bij bijvoorbeeld een trap bekleed met laminaat. Met parket op de trap heeft u een prachtige houten trap, die minder gevoelig is voor werken.

Een nadeel van parket kan de prijs zijn. Door de kosten van de materialen is een trap met parket vaak de meest kostbare optie. De prijs is onder meer afhankelijk van het materiaal en de dikte van de houtlaag. Ook vereist een parketvloer onderhoud. Vlekken trekken in het hout, waarna ze maar moeilijk verwijderd kunnen worden. Verwacht u dat de trap veel met schoenen betreden zal worden? Dan is parket wellicht niet de beste optie. Tenslotte heeft een parketvloer regelmatig een behandeling nodig om lang mooi te blijven. Parket is kortom heel geschikt voor de liefhebber van een echte houten trap. Het materiaal heeft alleen wat extra aandacht en liefde nodig.

PVC

PVC is een materiaal dat de laatste jaren steeds populairder is geworden. PVC heeft het beste van verschillende materialen. Het is gemaakt van kunststof, waardoor het enorm sterk en vochtbestendig is. Het kan echter in alle denkbare dessins gemaakt worden. Hierdoor kan het de uitstraling van bijvoorbeeld steen of hout hebben. Doordat het materiaal zo sterk is, is het een duurzame keuze. Je kunt jarenlang plezier hebben van een trap bekleed met PVC. En is er een trede meer versleten dan de andere treden? Dan kunt u eenvoudig een strook PVC vervangen, zonder de trap opnieuw te hoeven vernieuwen.

PVC heeft een akoestische demping. Het is daarom een heel geschikt materiaal voor op de trap. Laminaat en parket kunnen vrij gehorig zijn, terwijl PVC de stappen op de trap grotendeels dempt. Doordat PVC een kunststof materiaal is kan het eenvoudig met een natte doek worden afgenomen. Het is ook niet gevoelig voor vlekken, deze kunnen gemakkelijk verwijderd worden. PVC past zich aan aan de temperatuur in de ruimte, hierdoor voelt de trap niet koud aan onder de voeten.

Wanneer wij uw trap bekleden met PVC wordt de trap eerst ontdaan van de huidige bekleding. De trap moet helemaal glad geschuurd worden, om een perfecte bekleding met PVC te kunnen garanderen. Ten slotte wordt het PVC op maat gemaakt voor uw trap.

Er zijn eindeloos veel mogelijkheden wanneer u uw trap wilt laten renoveren. De vakmensen van Woningcenter adviseren u graag over de beste optie voor uw woning. Of u nu kiest voor tapijt, laminaat, parket of PVC: het eindresultaat is een trap waar u weer met plezier overheen loopt.