Verf

Bent u toe aan een nieuwe kleur op uw deuren, kozijnen, muren of meubels? Woningcenter heeft alles in huis om deze klus te klaren. Met onze verf en toebehoren kunt u thuis direct aan de slag. Wilt u deze klus liever aan een echte vakman overlaten? Dat kan natuurlijk ook! De vakmensen van Woningcenter komen graag bij u thuis om uw woning geheel in de verf te zetten.

Meer informatie

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

Verf

Bent u toe aan een nieuwe kleur op uw deuren, kozijnen, muren of meubels? Woningcenter heeft alles in huis om deze klus te klaren. Met onze verf en toebehoren kunt u thuis direct aan de slag. Wilt u deze klus liever aan een echte vakman overlaten? Dat kan natuurlijk ook! De vakmensen van Woningcenter komen graag bij u thuis om uw woning geheel in de verf te zetten.

Muurverf

Als u uw woning een opfrisbeurt wilt geven is het verven van (een van) de muren een toegankelijke eerste stap. In korte tijd geeft u de ruimte een compleet nieuwe uitstraling. De meeste mensen zijn in staat om zelf de muren te verven. Het is daarom niet per se nodig om een schilder in te huren om dit karwei te klaren. Muurverf is op waterbasis, gemorste verf is eenvoudig schoon te maken. Ten slotte is muurverf verkrijgbaar in eindeloos veel kleuren.

Afwasbare muurverf

Wanneer u bijvoorbeeld de keuken opnieuw wilt verven is een afwasbare muurverf aan te raden. Een muur die met deze verf is geverfd kan eenvoudig met een natte doek schoongemaakt worden. Ideaal dus wanneer er in de keuken iets tijdens het koken tegen de muur heeft gespetterd. Wanneer je muren zonder reinigbare muurverf schoonmaakt, wordt de verf op deze plek snel dun of beschadigt het oppervlak. Ook voor gezinnen met jonge kinderen is deze afwasbare muurverf een uitkomst. Als een van de kinderen besluit om een kunstwerk op de muur te maken, kan dit in no time weer uitgewist worden.

Muurverf met effect

Naast gewone muurverf in alle kleuren van de regenboog bestaan er ook bijzondere soorten muurverf. Je kunt bijvoorbeeld denken aan schoolbordverf in verschillende kleuren. Wanneer u deze verf op de muur gebruikt kunt u hierna met krijt op de muur tekenen en dit eenvoudig weer uitwissen. Er bestaan ook muurverven met glans of zelfs een subtiel glittertje. Perfect voor een muur die als blikvanger dient.

Lak

Verf die we op houtwerk en metaal gebruiken wordt lak genoemd. Lak wordt aangebracht over een voorbehandeling of grondverf. Het is verkrijgbaar in alle denkbare kleuren, maar ook als blanke lak. Er zijn verschillende soorten lak voor verschillende ondergronden.

Binnen of buiten?

De meest bekende soorten lak zijn binnenlak en buitenlak. Binnenlak is vrijwel altijd op waterbasis, terwijl buitenlak op terpentinebasis is. De reden hiervoor ligt voor de hand: buitenlak moet bestand zijn tegen regen. Een verf op waterbasis zou aan de buitenkant van de deur of het raam uitlopen. Binnenlak is daarom in elk geval alleen binnen te gebruiken. Buitenlak kan binnen gebruikt worden, maar wij raden dit niet aan. De reden hiervoor is dat verf op terpentinebasis kan vergelen wanneer er te weinig licht op komt. Wanneer je de verf binnen gebruikt is dit al snel het geval.

Hoogglans of zijdeglans?

Hoogglansverf geeft een gladder en glanzender effect dan zijdeglansverf. De keuze tussen beide soorten verf is niet alleen van smaak afhankelijk. Hoogglans is namelijk ook slijtvaster, door de glanzende toplaag. Voor schilderwerk buiten wordt daarom altijd hoogglansverf gebruikt. Hoogglansverf kan ook binnen in huis gebruikt worden. Hier is de keuze tussen beiden vooral een kwestie van smaak. Zijdeglansverf is iets eenvoudiger netjes aan te brengen dan hoogglansverf. Het is hier bijvoorbeeld iets minder belangrijk of de ondergrond helemaal glad is, omdat oneffenheden minder zichtbaar zijn.

Bijzondere lakken

Als je een radiator, een metalen krukje of tegels wilt lakken zijn er speciale verfsoorten verkrijgbaar. Gewone binnenlak hecht maar moeilijk op deze ondergronden. Daarom kun je voor de radiator speciale radiatorlak gebruiken die hecht op het metaal van de radiator. Ook gaat radiatorlak niet bladderen wanneer de radiator aan wordt gezet, wat bij gewone lak wel het geval kan zijn. Het metalen krukje zou je met metaalverf kunnen behandelen. Wanneer je jouw tegels snel een nieuwe uitstraling wilt geven zou je ze kunnen verven met tegellak. Het is hierbij niet nodig om grondverf te gebruiken, je brengt de tegellak rechtstreeks op de tegel aan.

Beits en houtolie

Het aanbrengen van een beschermende transparante of gekleurde laag op hout wordt beitsen genoemd. Waar je bij verven de natuurlijke structuur en kleurverschillen van het hout helemaal bedekt, doe je dat bij beitsen niet. Je beschermt met beitsen het hout en zorgt er intussen voor dat de natuurlijke nerven zichtbaar blijven. Ook olie wordt gebruikt om het hout te behandelen en te beschermen. Er is beits en olie voor binnen en buiten. Ook tuinmeubelen kun je daarom behandelen met olie of beits.

Verschil tussen olie en beits

Beits en olie worden beiden gebruikt om hout te beschermen en te behandelen. Het belangrijkste verschil is dat beits een betere bescherming biedt, maar olie de natuurlijke structuur van het hout beter zichtbaar houdt. Als u uw tuinmeubelen optimaal wilt beschermen tegen weersomstandigheden, dan kan beits een beter keuze zijn. Of u nu kiest voor beits of voor olie: beide middelen moeten na verloop van tijd opnieuw aangebracht worden. Net als bij verf moet ook olie en beits na enkele jaren opnieuw aangebracht worden om de ondergrond te blijven beschermen.

Toebehoren

Zodra u de juiste verf heeft gekozen voor uw klus kunt u aan de slag, toch? Bijna! Daarom levert Wonincenter naast verf ook alles wat u nodig heeft om een verfklus aan te pakken. Wilt u het schilderen liever uitbesteden? Dan komt een van onze vakmensen graag bij u thuis om te schilderen. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend advies of een offerte.