Zonwering en rolluiken

Wie houdt er niet van een zacht voorjaarszonnetje? Maar, wanneer de temperatuur stijgt en de zon feller begint te schijnen kan het prettig zijn om zonnewering in uw woning te installeren. Er zijn verschillende soorten zonnewering. Woningcenter helpt u graag bij de keuze voor de juiste zonnewering en rolluiken.

Meer informatie

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

Zonwering en rolluiken

U houdt vast ook van een zacht voorjaarszonnetje? Maar wanneer de temperatuur stijgt en de zon feller begint te schijnen kan het prettig zijn om zonnewering in uw woning te installeren. Er zijn verschillende soorten zonnewering. Woningcenter helpt u graag bij de keuze voor de juiste zonnewering en rolluiken.

Screens

Screens zijn verticale schermen die mechanisch of elektrisch naar beneden en naar boven gerold kunnen worden. Screens helpen om de zon tegen te houden en te voorkomen dat het in huis te warm wordt. Ook helpen screens om ongewenste inkijk in uw woning te voorkomen. Het is door de stof wel mogelijk om naar buiten te kijken. Screens kunnen zowel langs ramen als deuren gemonteerd worden. Het is mogelijk om een screen buiten, maar ook binnen te monteren.

Er zijn verschillende soorten screens. Speciaal voor slaapkamers bestaan er bijvoorbeeld verduisterende screens die de kamer helemaal verduisteren. Windvaste screens zijn geschikt voor bijvoorbeeld kustplaatsen, waar het hard kan waaien. Deze windvaste screens zijn voorzien van extra stevige veren, waardoor het geheel stevig en duurzaam is. Tot slot zijn er screens die insectenwereld zijn, hiermee heeft u zonnewering en een hor in een.

Het voordeel van een screen is dat deze nauwelijks zichtbaar is wanneer hij is opgerold. Ook vinden veel mensen het prettig dat het uitzicht bewaard blijft met een screen, terwijl de zon wel goed buiten gehouden wordt. Een nadeel kan zijn dat het doek van dun materiaal is. In zeer winderige plaatsen kan soms beter voor een alternatief gekozen worden.

Knikarmschermen

Als u het niet alleen prettig vindt om uw woning van binnen te beschutten voor de zon, maar ook buiten in de schaduw wilt zitten, dan is een knikarmscherm een goede optie. Deze schermen worden aan de gevel van het huis gemonteerd en schuiven horizontaal uit tot wel drie meter. Knikarmschermen kunnen met de hand bediend worden, maar kunnen ook met automatische bediening geleverd worden.
Het voordeel van een knikarmscherm is dat de doorloop onder het scherm vrij blijft. Hierdoor kun je rechtop onder het scherm lopen. Ideaal dus voor een terras aan huis. Knikarmschermen kunnen tot 6 meter breed gemaakt worden, waardoor ze ook over de breedte van meerdere ramen geplaatst kunnen worden. Een nadeel is dat ze moeten worden ingerold bij harde regen en/of wind. De schermen slijten namelijk sneller wanneer ze erg nat worden. Tegen harde wind is het mechanisme niet bestand.

Uitvalschermen

Een uitvalscherm is een betaalbaar alternatief voor een knikarmscherm. Het is geschikt voor plekken waar het niet nodig is om ruimte onder het scherm te laten. Bijvoorbeeld bij vensterramen zonder terras buiten, of bij hoge ramen. Wilt u wel de ruimte overlaten om onder het scherm door te kunnen lopen? Dan kunt u beter kiezen voor een knikarmscherm.

Een uitvalscherm kan gemaakt worden met een draaistok om deze handmatig te bedienen, maar ze kunnen ook elektrisch gemaakt worden. Het scherm is bestand tegen wind, maar bij harde wind moet het worden ingeklapt. Een uitvalscherm is geschikt als u op zoek bent naar een betaalbaar zonnescherm om meer schaduw in huis te realiseren. Het is ook geschikt voor bijvoorbeeld een klassiek huis, door de klassieke uitstraling van een uitvalscherm.

Buitenjaloezieën

U bent waarschijnlijk wel bekend met jaloezieën voor binnen, maar kent u ook jaloezieën voor buiten? Deze relatief nieuwe vorm van zonwering is perfect om natuurlijke lichtinval te behouden, maar te fel zonlicht buiten te houden. Daarnaast is het een prachtige aanvulling op de buitenkant van uw woning. De jaloezieën kunnen helemaal open gezet worden, ze kunnen helemaal gesloten worden als rolluiken en de lamellen kunnen versteld worden. Hiermee zorgen ze tegelijkertijd ook voor meer privacy in de woning. U bepaalt zelf de hoeveelheid lichtinval en inkijk in huis.

Buitenjaloezieën werken hiermee hetzelfde als de jaloezieën die u wellicht binnen heeft hangen. Jaloezieën voor buiten zijn daarnaast ook isolerend. In de winter helpen ze om de kou buiten te houden en de warmte binnen. Hierdoor werken buitenjaloezieën ook energiebesparend, de verwarming hoeft immers minder snel aan. Buitenjaloezieën hebben weinig onderhoud nodig. Ze hoeven alleen af en toe schoongemaakt worden, doordat op horizontale lamellen soms zand van buiten kan blijven liggen.

Rolluiken

Rolluiken zijn multifunctionele helden voor uw woning. Ze helpen de temperatuur te reguleren, houden ongewenst zonlicht tegen én helpen inbraak in huis te voorkomen. Woningcenter is leverancier van verschillende soorten rolluiken. Wij adviseren u dan ook graag over de verschillende mogelijkheden. Als u een keuze heeft kunnen maken voor het juiste rolluik komen we bij u langs om het rolluik in te meten en te monteren.

Wat zijn de voordelen van rolluiken? Allereerst de zonwerende werking. Rolluiken kunnen aan ramen en deuren gemonteerd worden. Op een warme dag rolt u het rolluik naar beneden om de warmte buiten de deur te houden. Het is ten tweede ook een veilige manier om ook ’s nachts het raam open te kunnen laten. Rolluiken zijn namelijk voorzien van kleine luchtgaatjes voor ventilatie, maar ze zijn veilig genoeg om een inbreker af te schrikken. Het is een behoorlijk karwei om een rolluik omhoog te krijgen, waardoor de inbreker liever een blokje om zal gaan. Rolluiken werken ook geluidswerend. Wanneer u in een drukke buurt woont kunnen rolluiken met een schuimlaag daarom een uitkomst zijn. Deze weren omgevingsgeluiden, waardoor het in de woning heerlijk rustig is. Tot slot werken rolluiken warmte-isolerend. ’s Zomers houden de rolluiken warmte buiten en ’s winters blijft de warmte juist binnen. Hiermee bespaart u op energiekosten voor ventilatie en verwarming.

De juiste zonwering en rolluiken voor uw woning

Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen? Neem dan contact met ons op. Onze adviseurs helpen u graag bij het maken van de juiste keuze.