traditionele parketvloer

Traditionele parketvloer

Traditionele parketvloer

Bij de aankoop van een nieuw huis komt heel wat kijken. Zeker omdat we willen en moeten renoveren. Een van de grootste werken die we zullen uitvoeren in ons nieuw huis, is de investering in een traditionele parketvloer.

Waarom kiezen we voor een traditionele parketvloer?

Wij houden van een karaktervolle uitstraling en tevens van kwaliteit en duurzaamheid. Traditionele parketvloeren zijn rustiek en warm en in elk huis stralen ze als een stijlvolle tijdloze klassieker. De levensduur kan behoorlijk oplopen bij degelijk onderhoud, ook bij intensief gebruik. Verder houden we van rust, maar met 3 kinderen is dit niet steeds evident. Een parketvloer maakt doorgaans echter weinig loopgeluid. Ook wensen we vloerverwarming en dit is perfect combineerbaar met een parketvloer.

Hoe beginnen we eraan?

Wij wensen graag zelf ook een hand te leggen aan onze parketvloer, dus we gaan niet alles uitbesteden. We slaan om te renoveren de handen in elkaar met een ambachtelijke specialist.
Eerst breken we met enkele familieleden de oude vloer uit. Daarna leggen we samen met de specialist een geschikte ondervloer en de vloerverwarming. Hierop komt onze traditionele massieve parket, vastgemaakt met lijm en nagels. De geplaatste eiken planken moeten nadien goed opgeschuurd worden en later werken we ze af met een gepaste olie.
Denk maar niet dat deze klus snel geklaard is, het vraagt allemaal samen heel veel tijd en enorm veel werk.

Resultaat

Het resultaat daarentegen loont echt de moeite om door te zetten. Wij hebben geen seconde spijt van onze keuze en zullen hier nog jaren van genieten, alsook onze kinderen. Het kostte ons een aardige duit en we hebben enorm onze handen uit de mouwen moeten steken. Talloze weekends werden opgeofferd om tot dit resultaat te komen. Maar telkens ik ons huis binnenkom, krijg ik steeds weer een voldaan en warm gevoel. Trots omdat we dit deels zelf realiseerden en blij voor de goede afloop.