Lak is het beste product om houtwerk af te werken en te beschermen tegen vocht en vuil. Met een mooie laklaag is het hout beschermd tegen krassen en slijtage. Zo blijven jouw deuren, kozijnen en meubels lang mooi, waardoor ze minder onderhoud nodig hebbe. Lak is verkrijgbaar voor binnen en buiten. U vindt bij ons eindeloos veel verschillende kleuren en afwerkingen. Bestel de verf bij ons en ga zelf aan de slag, of schakel onze vakmensen in om uw houtwerk te laten lakken.

Verschillende soorten lak

Lakverf is verkrijgbaar in verschillende varianten. We hebben lakverf voor binnen en buiten, in hoogglans of zijdeglans en in verschillende kleuren.

Binnen of buiten?

De keuze voor lak begint bij waar u de verf wilt gebruiken. Lakverf voor binnen is namelijk op waterbasis, terwijl de variant voor buiten op terpentinebasis is. Wanneer je binnen houtwerk lakt is het namelijk prettig dat de verf geen penetrante lucht afgeeft. Lak op waterbasis heeft dan de voorkeur. Bovendien droogt verf op waterbasis sneller dan verf op terpentinebasis. Lakwerk voor buiten moet echter bestand zijn tegen temperatuurschommelingen, water en zonlicht. Daarom is lak voor buiten op terpentinebasis. Deze variant droogt weliswaar langzamer en heeft een sterke geur, maar wordt uiteindelijk sterker en harder. Dit is nodig wanneer het buiten toegepast wordt.

Hoogglans of zijdeglans?

De meest gekozen afwerkingen zijn hoogglans en zijdeglans lak. Het is ook mogelijk om voor matte lak te kiezen. Buitenlak is alleen verkrijgbaar in de hoogglansvariant. Dit heeft ermee te maken dat hoogglans sterker en harder is, waardoor het houtwerk beter beschermd is tegen weersinvloeden. Bovendien kan vuil minder makkelijk op het houtwerk indringen. Voor binnen kan ook gekozen worden voor zijdeglans. Zijdeglans is over het algemeen gemakkelijker aan te brengen. Doordat de verf minder glanst zijn oneffenheden minder zichtbaar. Verder is de keuze afhankelijk van persoonlijke smaak: de een houdt van glanzend houtwerk, terwijl de ander liever voor een mattere variant kiest.

Houtwerk laten lakken

Natuurlijk kunt u met onze professionele lakken zelf aan de slag. Als u het schilderwerk liever uitbesteedt kunt u rekenen op de vakmensen van Woningcenter. Of het nu gaat om buiten of binnen, in hoogglans of zijdeglans: u kunt altijd rekenen op vakwerk.

Meer informatie

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.