Vloeren

Vloeren zijn zeer bepalend in een huis. Een parketvloer heeft immers een heel andere uitstraling dan bijvoorbeeld tapijt. Niet alleen smaak is belangrijk, de vloer moet ook bij de levensstijl passen. In een huis met kinderen wilt u bijvoorbeeld een vloer die tegen een stootje kan. Wij helpen u daarom graag een handje bij het kiezen van de juiste vloer voor uw huis.

Meer informatie

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

Vloeren

Vloeren zijn zeer bepalend in een huis. Een parketvloer heeft immers een heel andere uitstraling dan bijvoorbeeld tapijt. Niet alleen smaak is belangrijk, de vloer moet ook bij de levensstijl passen. In een huis met kinderen wilt u bijvoorbeeld een vloer die tegen een stootje kan. Wij helpen u daarom graag een handje bij het kiezen van de juiste vloer voor uw huis. Woningcenter heeft een ruime keuze aan vloeren van hoge kwaliteit. Onze adviseurs helpen u graag bij de juiste keuze voor uw vloer. Wanneer u een keuze heeft gemaakt voor een mooie vloer komen wij het vloeroppervlak graag bij u opmeten. Ook het leggen van de vloer kunt u met een gerust hart aan ons overlaten. Onze monteurs zijn altijd vakmensen. Voor u het weet kunt u genieten van uw mooie nieuwe vloer.

Lastig om een keuze te maken voor het juiste materiaal? We lichten graag kort toe wat de voor- en nadelen zijn van ieder materiaal.

Laminaat

Laminaat is al jaren een zeer populaire vloersoort. Het is een praktisch alternatief voor een houten vloer. Houten vloeren zijn gevoelig voor verkleuring en vocht, bij laminaat heeft u hier veel minder last van. Een houten vloer kan in de zon plaatselijk verkleuren, dit is bij laminaat bijvoorbeeld minder het geval. Laminaat is relatief voordelig in aanschaf, in tegenstelling tot bijvoorbeeld parket. Tot slot is een laminaatvloer onderhoudsarm. Stofzuigen en dweilen is voldoende om de vloer mooi en schoon te houden. Een nadeel van laminaat is dat krassen sneller zichtbaar zijn dan bij een parketvloer. Ook zijn deze krassen niet gemakkelijk weggewerkt kunnen worden. Een houten vloer kan geschuurd en behandeld worden, wat bij een laminaatvloer niet mogelijk is.

PVC vloeren

Een PVC vloer is gemaakt van kunststof, maar heeft de uiterlijke eigenschappen van een houten vloer. Het is een sterke vloer waar je jarenlang plezier van kunt hebben. PVC is net als laminaat eenvoudig te onderhouden: stofzuigen en dweilen (zonder schoonmaakmiddel) is voldoende. Een belangrijk voordeel van PVC is dat het prettig aan de voeten aanvoelt, doordat het warmte doorlatend is. Zeker wanneer u vloerverwarming heeft is een PVC vloer een goede optie. Het is bij het leggen van een PVC vloer wel belangrijk dat de basisvloer helemaal egaal is, of egaal gemaakt wordt. Een nadeel van een PVC vloer kan zijn dat het duurder is om te laten leggen dan bijvoorbeeld een laminaatvloer. Omdat PVC sterker is en hierdoor langer meegaat, zijn de hogere kosten maar relatief.

PVC kliklaminaat

Gewone PVC vloeren worden op de vloer gelijmd. Bij PVC kliklaminaat wordt de vloer los op de vloer gelegd. De losse delen worden in elkaar geklikt, zoals bij kliklaminaat. Het voordeel hiervan is dat de vloer sneller en makkelijker gelegd kan worden. Een PVC vloer dient door een professionele monteur gelegd te worden, PVC kliklaminaat kunt u zelf leggen. Als u op zoek bent naar een PVC vloer die zelf gelegd kan worden, dan is PVC kliklaminaat een goede optie. Wanneer u de vloer wilt laten leggen adviseren wij te kiezen voor een gewone PVC vloer die geplakt wordt.

Parket

Een parketvloer is een samengestelde vloer die uit twee lagen bestaat. De bovenste laag is van massief hout gemaakt, de onderste laag is van multiplex gemaakt. Het voordeel van een parketvloer is dat het een voordeliger alternatief is voor massief houten vloeren. Daarnaast is parket minder gevoelig voor bijvoorbeeld luchtvochtigheid, waardoor de vloer minder zal werken dan een houten vloer. Parket heeft een prachtige uitstraling die niet van massief hout te onderscheiden is. Dit is waarom veel mensen een parketvloer verkiezen boven een laminaatvloer. Tot slot kan een parketvloer ook bij vloerverwarming gebruikt worden, wat bij een houten vloer niet mogelijk is.

Tapijt

Een fijn en zacht tapijt voelt heerlijk aan je voeten. Het zorgt ervoor dat je je direct thuis voelt in een ruimte. Er zijn veel verschillende soorten en kleuren tapijt. Hoogpolig tapijt is heerlijk zacht aan de voeten, terwijl laagpolig tapijt gemakkelijker schoongemaakt kan worden. Tapijt is een veilige vloer voor kinderen en senioren. Je glijdt niet snel uit op tapijt en het is zacht voor kinderen om op te spelen. Tot slot heeft tapijt als belangrijk voordeel dat het geluiddempend en isolerend werkt. Door deze eigenschappen kiezen veel mensen voor tapijt op de eerste en/of tweede etage van hun woning.

Marmoleum

Marmoleum is een duurzaam en milieuvriendelijk materiaal voor vloerbekleding. Het is enorm sterk en slijtvast en onderhoudsvriendelijk. Vanwege deze eigenschappen wordt marmoleum veel in openbare gebouwen gebruikt. Het is ook geschikt voor intensief gebruikte ruimtes, bijvoorbeeld in een kantoor onder bureaustoelen. Ook voor mensen met allergieën is marmoleum een praktische vloer, het is namelijk antistatisch en kan daardoor eenvoudig stofvrij gehouden worden. Afhankelijk van de soort marmoleum is gebruik met vloerverwarming mogelijk. Marmoleum is een relatief kostbare vloer om te laten leggen, maar het materiaal gaat een mensenleven mee. Uiteindelijk is dit daarom altijd een goede investering. Een vloer van marmoleum moet gelegd worden door een vakman, omdat de vloer warm gelegd moet worden.

Toebehoren

Als u een keuze heeft gemaakt voor de perfecte vloer voor uw woning, dan helpen wij u ook graag aan alle toebehoren. Denk hierbij aan plinten, een ondervloer, overgangsprofielen en onderhoudsmiddelen.

Het team van Woningcenter helpt u graag bij het kiezen van de juiste vloer voor uw woning. Twijfelt u over de juiste keuze voor uw vloer? Heeft u hulp nodig bij het inmeten van de vloer? Of wilt u volledig ontzorgd worden? Wij komen graag bij u langs om u te adviseren.