Laminaat

Laminaat is een zeer populaire vloersoort. Dit komt doordat kwalitatief goed laminaat de uitstraling heeft van hout, maar niet het onderhoud van een houten vloer. Het kan snel en eenvoudig geplaatst worden. Er zijn zeer veel verschillende soorten keuzes, waardoor er altijd wel een vloer is die past bij uw smaak.

Laminaat geschikt voor mij?

Laminaat is een enorm praktische vloer. Het is kleurvast en is nauwelijks gevoelig voor vocht. Er bestaan zelfs laminaatvloeren die in de badkamer gelegd kunnen worden. Deze vloer is in oneindig veel kleuren en patronen verkrijgbaar. Iedere gewenste houtkleur of steensoort kan met laminaat nagebootst worden. De vloer werkt vrijwel niet, in tegenstelling tot een houten vloer. Tot slot is deze vloer een voordelige keuze wanneer u de uitstraling van een houten vloer mooi vindt.

Toch kiezen mensen ook voor een houten vloer of voor parket. Dit komt bijvoorbeeld omdat laminaat wel de uitstraling heeft van hout, maar door de kunststof toplaag anders aanvoelt. Krassen kunnen op een houten toplaag eenvoudig weggeschuurd worden, wat bij laminaat niet mogelijk is. Wilt u liever echt hout op de vloer? Kies dan voor een parketvloer.

Verschillende mogelijkheden

Bij de aanschaf van een nieuwe vloer zijn er verschillende keuzemogelijkheden:

De dikte van de vloer

Dit is afhankelijk van de ruimte waar de vloer gelegd wordt. In de woonkamer kan het beste gekozen worden voor een dikkere vloer dan op zolder waar je minder vaak loopt.

Vloerverwarming?

Niet iedere soort laminaat is geschikt voor vloerverwarming, dit is belangrijk om rekening mee te houden bij uw keuze.

Uitstraling

De vloer is verkrijgbaar in verschillende breedtes en lengtes, met verschillende kleuren en structuren en verschillende groeven. De keuze is reuze, dus neem uw tijd om het mooiste laminaat voor uw vloer uit te kiezen.

Onderhoud laminaat

Laminaat is vrijwel onderhoudsvrij. Het enige dat u hoeft te doen om de vloer netjes te houden is stofzuigen en dweilen. Door de harde en gladde toplaag gaat vuil niet in de structuur zitten. Schoonmaken is hierdoor een fluitje van een cent.

Laminaat laten leggen

De vakmensen van Woningcenter adviseren u graag over een geschikte vloer voor uw woning. De vloer kan zelf gelegd worden, maar wij komen deze vloer ook met alle plezier bij u leggen. Zo kunt u snel en moeiteloos genieten van uw prachtige laminaatvloer.

Meer informatie

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.