Tapijt geeft een ruimte direct een warme en huiselijke sfeer. Het is heerlijk zacht aan de voeten. Het is verkrijgbaar in eindeloos veel verschillende kleuren, prints en texturen.

Tapijt geschikt voor mij?

Tapijt is geschikt voor uw woning als u op zoek bent naar een warme en gezellige vloer. Het is verkrijgbaar in verschillende kleuren, waardoor u met een tapijtvloer een mooi kleuraccent aan een ruimte kunt toevoegen. Het helpt om een ruimte te isoleren op het gebied van geluid en warmte. Tot slot is het een veilige optie, het is immers niet glad en schokdempend.

Veel mensen denken dat een tapijtvloer minder geschikt is bij allergieën. Het tegenovergestelde is echter waar! Fijn stof wordt namelijk opgenomen, waardoor het niet door de ruimte blijft circuleren. Mensen met huisstofmijtallergie zijn daarom gebaat bij tapijt op de vloer.

Het is iets gevoeliger in onderhoud dan bijvoorbeeld een laminaatvloer. Vlekken zijn moeilijker te verwijderen en ook haren van bijvoorbeeld huisdieren worden minder makkelijk opgezogen met de stofzuiger.

Verschillende mogelijkheden

Bij de aanschaf van een tapijtvloer zijn er verschillende keuzemogelijkheden:

Hoogpolig of laagpolig?

Tapijt is verkrijgbaar in verschillende diktes. Hoogpolig voelt vaak zachter aan de voeten aan, maar is minder gemakkelijk schoon te maken. Beide soorten hebben voor- en nadelen.

Vloerverwarming

Vloerverwarming is bij veel tapijtsoorten mogelijk. Informeer bij onze vakmensen naar de mogelijkheden.

Uitstraling

Er zijn eindeloos veel kleuren en dessins mogelijk wanneer u kiest voor tapijt.

Onderhoud tapijt

Tapijt is onderhoudsvriendelijk, mits u vlekken kunt voorkomen. Een vloer met stoffen vloerbedekking is gevoeliger voor vlekken, die minder gemakkelijk te verwijderen zijn dan bij bijvoorbeeld laminaat. Verder is tapijt zeer onderhoudsvriendelijk. Regelmatig stofzuigen is het enige dat nodig is om de vloer voor jaren netjes te houden.

Tapijt laten leggen

Zelf tapijt leggen is nog niet eenvoudig. De vakmensen van Woningcenter hebben jarenlange ervaring met het leggen van tapijtvloeren. Wij komen graag bij u langs om u te adviseren over de juiste soort tapijt én om deze bij u te leggen.

Meer informatie

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.